Aanmelden

​Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van je studie. Meteen vanaf het eerste jaar loop je een dinsdag in de week stage op een basisschool. Naast de vaste stagedag zijn er per semester drie stageweken gepland. Zo maak je mee wat er in een hele week op een basisschool gebeurt.

Iedere stage duurt één semester en wordt afgerond met een beoordeling. Op de stageschool word je begeleid door een mentor, de leerkracht van je stagegroep. Ook een stagebegeleider van De Kempel bezoekt je tijdens dat semester een aantal keren in de klas. Deze begeleider bespreekt je ontwikkeling als aankomende leraar.

Stap voor stap

Tijdens de vier jaar van opleiding ontwikkel je je stap voor stap in de stage. In het eerste jaar maak je kennis met de activiteiten van de leraar basisonderwijs. Je bereidt lessen voor en geeft ze in opdracht van je mentor en de opleiding. In het tweede jaar experimenteer je met werkvormen en kijk je naar de leerlijn van ieder vak en naar de verschillen tussen kinderen.

Steeds zelfstandiger

In het derde jaar ben je twee dagen per week in de groep aanwezig. Ook werk je aan onderzoeken, opdrachten en doelen vanuit de opleiding. Je staat al hele dagdelen of dagen voor de klas. In het vierde jaar functioneer je zelfstandig binnen een groep en in het team, maar je wordt nog steeds begeleid door de mentor en een stagebegeleider van De Kempel. Zij vervullen dan meer een coach-functie.Ashleys ideale leerkracht? 

 

stage2.jpg 

  Stagerichtlijnen 2016-2017