Skip Navigation Links

Leraar basisonderwijs
"Een veelzijdig en uitdagend beroep!"

​​​​​​​​​Welkom bij Hogeschool de Kempel

 

  

  

   Webmail   Portaal​
   Leerplein   TrajectPlanner
   ELO   Webshop

​ ​​​


Nieuws

 1 2 3 4 5 6  

 

Op dinsdag 20 januari 2015 wordt de Avond van het jonge kind (19.30 - 21.30 uur) georganiseerd. Margot Wouterse-Schmitz, ontwikkelaar en trainer Speelpleziermethodiek, spreekt over de balans tussen vrij en begeleid spel. Opleidingsdocent Sara Diederen opent met ‘Jonge kinderen leren echt anders’. Daarnaast zijn diverse korte praktijkgerichte workshops.

Lees meer...
 
Zestien vierdejaars en twee docenten bezoeken Londen deze week. De overige vierdejaars zijn in november al naar het buitenland geweest. De Londen-reis valt samen met de BETT-beurs op 21 en 22 januari. De British Educational Technology Trade (BETT) is de grootste ict-onderwijsbeurs van Europa, die jaarlijks meer dan dertigduizend bezoekers trekt. De studenten volgen ook een programma op verschillende basisscholen.
Lees meer...

Op 14 januari was rabbijn Soetendorp te gast bij de Dag van Respect op De Kempel. Hij gaf een lezing voor derdejaarsstudenten. Ook liet hij zich door hen interviewen tijdens de Pabo College Tour in Meettocreate. De gebeurtenissen in Parijs vormden de donkere context van zijn verhaal. Soetendorps boodschap: “Kwaadheid is besmettelijk. Goedheid, godzijdank, ook.”

 

Lees meer...
 
Goed nieuws voor Hogeschool de Kempel. In de landelijke rankings van pabo’s in Elsevier Beste Studies 2014 en de Keuzegids hbo 2015 staat de opleiding op de eerste en de tweede plaats. De ranking is gebaseerd op oordelen van experts en de Nationale Studenten Enquête, waarin studenten hun tevredenheid met de opleiding aangeven. Ook de deeltijdopleiding is in de Keuzegids deeltijd en duaal uitgeroepen tot best gewaardeerde pabo.

 
Lees meer...

‘Schrijf en teken de wereld rond” Onder dit motto doen kinderen in 22 landen mee aan de poëziewedstrijd POEM Express. Een ideale kans voor studenten om poëzie in de stageklas te halen en met kinderen gedichtenposters te maken. Op dinsdag 3 februari wordt de uitslag van de KempelPOEM Express bekend gemaakt in Meettocreate. De mooiste posters winnen prijzen, de mooiste lessen ook. Kinderen, studenten, mentoren en docenten zijn welkom.

Lees meer...

Op 12 februari 2015 organiseert het onderzoek- en expertisecentrum voor Persoonlijk Meesterschap (CEPM) het landelijk symposium ‘Persoonlijk Meesterschap in onderwijs en (jeugd)zorg’ in Driebergen. Het symposium is bedoeld voor professionals in onderwijs en zorg, opleiders in hbo en universiteit, ouders en studenten.

Lees meer...
 
 
 

Agenda

Opening Meettocreate

16.00-19.00 uur

POEM Express

18.00 uur in Meettocreate

Symposium Persoonlijk Meesterschap in Onderwijs en (Jeugd)zorg

Congrescentrum Antropia in Driebergen