Skip Navigation Links

Leraar basisonderwijs
"Een veelzijdig en uitdagend beroep!"

​​​​​​​​​Welkom bij Hogeschool de Kempel

 

  

  

   Webmail   Portaal​
   Leerplein   TrajectPlanner
   ELO   Webshop

​ ​​​


Nieuws

 1 2 3 4 5 6 7  

 

Op dinsdag 20 januari 2015 wordt de Avond van het jonge kind (19.30 - 21.30 uur) georganiseerd. Margot Wouterse-Schmitz, ontwikkelaar en trainer Speelpleziermethodiek, spreekt over de balans tussen vrij en begeleid spel. Opleidingsdocent Sara Diederen opent met ‘Jonge kinderen leren echt anders’. Daarnaast zijn diverse korte praktijkgerichte workshops.

Lees meer...

Van hazenpeper, high tea tot overnachting in B&B Bosrand. Studenten hadden donderdag 11 december flinke bedragen over voor de diensten van het Kempelpersoneel. De opbrengst van de Kerstactie 2014 gaat dit jaar naar de bakkerij van Child Restoration Outreach in Oeganda. De opbrengst wordt bekend gemaakt tijdens de kerstviering.

Lees meer...
 
Goed nieuws voor Hogeschool de Kempel. In de landelijke rankings van pabo’s in Elsevier Beste Studies 2014 en de Keuzegids hbo 2015 staat de opleiding op de eerste en de tweede plaats. De ranking is gebaseerd op oordelen van experts en de Nationale Studenten Enquête, waarin studenten hun tevredenheid met de opleiding aangeven. Ook de deeltijdopleiding is in de Keuzegids deeltijd en duaal uitgeroepen tot best gewaardeerde pabo.

 
Lees meer...

Op zaterdag 29 november hebben ruim 200 kinderen tussen 9 en 14 jaar meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League op Hogeschool de Kempel.  Stonden vorig jaar natuurrampen centraal, dit jaar onderzochten de kinderen het ‘leren in de toekomst’. De jury beoordeelde de teams op teamspirit, hun onderzoeksproject en het taakoplossende vermogen van de zelf ontwikkelde robot. 
 

Lees meer...

Tijdens de kerstviering op 18 december werd de opbrengst van de dienstenveiling bekendgemaakt. Een bedrag van € 5200,- gaat naar de bakkerij van Child Restoration Outreach (CRO), een project voor straatkinderen in Oeganda. Oud-student Laura Beljaars werkt daar als vrijwilliger. 

Lees meer...

Op dit moment zijn de K3- en CP3-studenten druk bezig met hun Meesterstuk, het praktijkonderzoek in hun stagegroep. Hiermee kunnen zij aan het einde van het jaar meedingen naar de Onderwijsprijs van het Inspecteur Hermansfonds. Winnaar van afgelopen jaar Vera van Bakel en genomineerde Lieneke de Vaan publiceren hun onderzoek op deze website.  

Lees meer...
 
Hoe motiveer je kinderen om te leren, in plaats van constant te focussen op toetsen? Hoe krijg je het plezier in lesgeven terug, in plaats van voortdurend opbrengsten te moeten meten? M.a.w. hoe doorbreken we de toetscultuur? Schrijf nu in voor het symposium over eigentijdse vormen van beoordelen in het basisonderwijs op 7 januari 2015! 
 
 
Lees meer...
 
 
 

Agenda

​Kerstviering

12.00 uur collegezaal

Gala

20.00-2.00 uur thema: Winterwonderland, locatie: de Geseldonk in Mierlo-Hout

 

Stageweek P-K2

​Symposium Eigentijds Beoordelen

13.30 - 17.00 uur