Skip Navigation Links

Leraar basisonderwijs
"Een veelzijdig en uitdagend beroep!"

​​​​​​​​​Welkom bij Hogeschool de Kempel

 

  

  

   Webmail   Portaal​
   Leerplein   TrajectPlanner
   ELO   Webshop

​ ​​​


Nieuws

 1 2 3 4 5 6 7 8  
 
Goed nieuws voor Hogeschool de Kempel. In de landelijke rankings van pabo’s in Elsevier Beste Studies 2014 en de Keuzegids hbo 2015 staat de opleiding op de eerste en de tweede plaats. De ranking is gebaseerd op oordelen van experts en de Nationale Studenten Enquête, waarin studenten hun tevredenheid met de opleiding aangeven. Ook de deeltijdopleiding is in de Keuzegids deeltijd en duaal uitgeroepen tot best gewaardeerde pabo.

 
Lees meer...
In de week van 10 t/m 16 november bezoeken de vierdejaars- en CP3-studenten scholen en culturele instellingen in het buitenland. Bestemmingen zijn o.a. Antwerpen, Brussel, Berlijn, Rome, Boston en New York.Vijftien studenten bezoeken inspirerende scholen in Nederland, België en Duitsland. Ruim twintig studenten steken in Bosnië hun handen uit de mouwen in het project Kempel4Bosnië.
Lees meer...

De conferentie ‘Krachtig Onderwijs’ op 19 november was een bron van inspiratie voor de tweedejaars. Ze namen een kijkje in de keuken van scholen die met onderwijsvernieuwing bezig zijn. Traditionele en hedendaagse onderwijsvernieuwers passeerden de revue. De lezingen werden verzorgd door Hubert Winters (over onderwijsvernieuwers) en Natasja de Kroon (over de gelukkige klas).

Lees meer...
 
Op woensdagavond 26 november (18.30 uur) staat NAO, de humanoide robot, centraal in meettocreate. Hogeschool de Kempel onderzoekt hoe dit type robot een rol kan spelen in het leerproces van kinderen. Niet als geautomatiseerde leerkracht, maar als een krachtig hulpmiddel! Leraren basisonderwijs en studenten zijn welkom!
 
Lees meer...
In september is het project ‘Samen opleiden’ officieel gestart. Zestien basisscholen en Hogeschool de Kempel werken samen aan actuele thema’s, zoals omgaan met verschillen, opbrengstgericht werken, ouderbetrokkenheid, pesten en de begeleiding van beginnende leraren. 
 
Lees meer...
 
Hoe motiveer je kinderen om te leren, in plaats van constant te focussen op toetsen? Hoe krijg je het plezier in lesgeven terug, in plaats van voortdurend opbrengsten te moeten meten? M.a.w. hoe doorbreken we de toetscultuur? Schrijf nu in voor het symposium over eigentijdse vormen van beoordelen in het basisonderwijs op 7 januari 2015! Leerkrachten en schoolleiders zijn van harte welkom.
 
 
Lees meer...
 
Zes schoolbesturen en Hogeschool de Kempel bundelen hun krachten in het project ‘Vierslagleren’. Het concept houdt in dat ervaren en startende leerkrachten twee jaar lang samenwerken als duopartners. Tegelijkertijd volgen ze de Master Leren en Innoveren (MLI) op Hogeschool de Kempel en werken ze aan schoolontwikkeling. Voor de schoolbesturen is Vierslagleren een kans om meer masters voor de klas te krijgen.
 
 
Lees meer...

De Kempel is op zoek naar nieuwe leden van de Werkveldcommissie die vier avonden per jaar de rol van ‘critical friend’ op zich willen nemen. De Werkveldcommissie is het klankbord en evaluatieplatform van de opleiding. Onderwerpen die de commissie bespreekt: stage, eindkwalificaties, competenties, startbekwaamheden en de koppeling theorie-praktijk.  
Lees meer...
 
 
 

Agenda

Conferentie Krachtig Onderwijs

Pleinconcert

12.00-12.45 uur

​Regiofinale First Lego League

Gala

20.00-2.00 uur