Aanmelden

Geïnteresseerd in het basisonderwijs en je havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding iets voor jou. In vier jaar tijd leidt Hogeschool de Kempel je op tot leraar basisonderwijs. De eerste twee studiejaren (P- en K1-fase) volg je een breed oriënterend programma. Je ontwikkelt de beroepsvaardigheden, die je nodig hebt als leraar. Lessen volg je in een vaste groep, die begeleid wordt door een tutor.

In het tweede deel van de opleiding (K2- en K3-fase) staat je persoonlijke leervraag steeds meer centraal. Je volgt een verdiepend programma en er is ruimte voor een specialisatie op inhoud en leeftijdsgroep. Je sluit de opleiding af met een blokstage en een meesterstuk. 

Stage

Leren op de werkplek is een belangrijk onderdeel van je studie. Vanaf het begin van de opleiding loop je een dag in de week stage. Elk studiejaar zijn er ook enkele weekstages, zodat je meemaakt wat er in een hele week op een basisschool gebeurt. Tijdens de opleiding leer je iedere leeftijdsgroep op de basisschool kennen. 

Bijzondere activiteiten

Als leerkracht ben je niet alleen bezig met kennisoverdracht. Je bereidt kinderen voor op de maatschappij. Daarbij speelt je beroepsidentiteit een belangrijke rol. Wie ben je zelf als persoon en hoe wil je als leerkracht zijn? De Kempel biedt je de mogelijkheid je als persoon te ontwikkelen tijdens bijzondere activiteiten, zoals de Ardennen-/Eifeltocht, de kunstweek en andere keuzetrajecten. Je neemt ook een kijkje over de grenzen in de internationale week in het vierde jaar.  

 

Studiegids 2017-2018

Start studiejaar: 28 augustus 2018