Aanmelden
Hogeschool de Kempel heeft een kleine 800 studenten en ruim 80 medewerkers. Hiermee is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo.

In de afgelopen twintig jaar is De Kempel acht maal uitgeroepen tot beste lerarenopleiding van Nederland. In de Keuzegids Hbo 2016 komt De Kempel wederom als beste pabo uit de bus met 88 punten en een eindscore +++.

De Kempel scoort vooral goed op de inhoud van het programma, de kwaliteit van de docenten, de voorbereiding op de loopbaan, de communicatie met studenten en de goede faciliteiten. De Keuzegids Hbo 2016: “In het zuiden is net als in het noorden een duidelijke topper aan te wijzen. De katholieke hogeschool de Kempel krijgt alle lof van studenten, en dat is terug te zien in de succescijfers. Een inhoudelijk sterk programma, aangevuld met een stevige basis voor de toekomstige loopbaan en sterke communicatie tussen de studenten en de opleiding. De experts complimenteren deze hogeschool.”
 
De ranking van de Keuzegids Hbo is gebaseerd op de Nationale Studentenenquête en expertoordelen(accreditatiebesluiten NVAO).
Ook de deeltijdopleiding is in de Keuzegids deeltijd en duaal uitgeroepen tot best gewaardeerde pabo.
 
Een recent onderzoek onder afgestudeerden geeft aan dat zij tevreden zijn over de aansluiting opleiding-beroep. Velen zouden (achteraf) weer voor deze opleiding kiezen.