Aanmelden

 

Naam
Email adres
Naam school

Schrijf je nu in voor een inspirerende ontdekdag voor leerlingen en leerkrachten!

 

Op woensdag 1 februari 2017organiseert De Kempel een Make-IT Fair voor kinderen èn leerkrachten.'Maker education', 21st century skills, ICT & Media, programmeren, onderzoekend & ontwerpend leren en nog veel meer. 

De dag wordt georganiseerd in samenwerking met onderwijsvernieuwer Tessa van Zadelhoff. 's Ochtends gaan ruim 300 kinderen uit groep 5 t/m 8 ontdekkend aan de slag in 40 verrassende workshops. De ochtend met de leerlingen is al helemaal volgeboekt.

Alles kan, alles mag: met suikerklontjes bouwen, 3D-printen, scribble bots maken, een robot programmeren, werken met sensoren en filmen met een greenscreen, etc. Derdejaars studenten en studenten van het Challenge Program verzorgen de workshops 's ochtend  voor leerlingen en 's middags voor leraren. Naast de studenten zullen ongeveer 15 bedrijven een workshop verzorgen.

Middagprogramma voor leraren

 

's Middags volgen de leraren dezelfde workshops, maar zij krijgen ook didactische tips. Waar kun je als leerkracht 'morgen' direct mee aan de slag in je groep? Ook enkele bedrijven laten zien wat ze te bieden hebben., De middag wordt om 14.00 uur geopend met een inspirerende lezing. Rond 16.30 uur gaat iedereen met een hoofd vol ideeën naar huis.

De Kempel nodigt alle leerkrachten uit die ontdekkend leren willen stimuleren in hun groep!  

 

​​​​​