Aanmelden

​De kerstactie 'Heel de Kempel bakt' leverde  € 3500,- op voor een school in Gambia. Inge van Kemenade uit 4K levert dit bedrag, aangevuld persoonlijk af. Klas 1F won met de mooiste en lekkerste taart.

Ieder jaar zamelen studenten geld in voor een goed doel. Al een paar jaar gaat het geld naar de Stichting Hand in Hand Gambia, die is opgezet door twee oud-Kempelstudenten: Maartje Heger en Loes Hirdes. Dit jaar loopt vierdejaars Inge van Kemenade drie maanden stage op de Faraba Banta Basic Cycle School. Ze gaat daar lesgeven in het kader van haar internationale stage. Doel is ook de school verder te helpen.

Uit verhalen hoorde ze dat de school alleen maar over een voetbal en een volleybalnet beschikt. Via de Stichting Sports for Children brengt ze nu, naast het bedrag van De Kempel, een volle zeecontainer met opgeknapte gymmaterialen naar Gambia. Genoeg materiaal voor vier scholen.


De zeencontainer is mede mogelijk gemaakt door Seacon Logistics en transport bedrijf VTO Dubbelman.


€ 350,- uit deeltijdklas 1A

Eenenveertig klassen doken de keuken in onder het motto van 'Heel de Kempel bakt'. Deeltijdklas 1A vermenigvuldigde het startkapitaal van € 25,- met 14 en leverde een eindbedrag van € 350,- in. Alle klassen samen zorgen voor € 2900,-, een bedrag dat door het bestuur van De Kempel werd aangevuld tot € 3500,-.  Op de prachtige taarten kon gestemd worden door studenten. De drie taarten van klassen 1F, 2B en 2C gingen naar de eindronde in de kerstviering. Yvonne Franzen, Sjef Schmiermann en Ciska van de catering vervulden de rol van Janny en Robèrt uit Heel Holland bakt. De taart van klas 1F smaakte het beste, maar de taarten van 2B en 2C waren ook bijzonder mooi.

Taart 2B

Taart 2C